Tulevat Hollywood-elokuvat

Tämän vuoden ehkä odotetuin Hollywood-elokuva on Hobitti-elokuvatrilogian viimeinen osa; Viiden armeijan taistelu. Elokuvan nimi (jonka oli alunperin tarkoitus olla Hobitti – Sinne ja Takaisin) ja traileri enteilevät sotaisaa ja mahtipontista loppuhuipennusta eeppiselle elokuvatrilogialle. Taistelut Keski-maan puolesta tullaan käymään elokuvateattereissa joulukuussa, mikä onkin mukava joululahja fantasiaelokuvista pitäville.

Mahtipontisista, ison luokan elokuvista pitävien ei kuitenkaan tarvitse odottaa ihan joulukuuhun asti, sillä jo marraskuussa teattereissa alkaa jyristä Nälkäpeli-elokuvasarjan kolmas elokuva; Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1. Suzanne Collinsin nuortenromaaniin pohjautuvat elokuvat soveltuu varttuneemmallekin katsojalle, jos ei muuten niin sitten jo ihan elokuvien ilmeisen yhteiskuntakritiikin vuoksi.

Marraskuussa saa ensi-iltansa toinenkin tieteiselokuva. Tyylikkään tummasävyisistä Batman-trilogiastaan tunnetun Christopher Nolanin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama Interstellar on myös yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, jos ei muusta syystä niin ainakin siitä, että se on juurikin Nolanin elokuva.

Toisaalta ei kaiken tarvitse olla suurta ja mahtipontista. 20 vuotta sitten ilmestyneestä, kulttimaineen saavuttaneesta Nuija ja Tosinuija-elokuvasta on vihdoin tulossa jatko-osa. Tutun nuijaparin lisäksi elokuvan ohjauksesta vastaa sama kaksikko kuin edellisessäkin elokuvassa.